Nieuwsbrieven maken in LUNA

Log in op jouw Luna account en ga naar het tabblad nieuwsbrief aan de linkerkant.

Tabbladen Luna

Als je dit tabblad niet ziet staan kun je het beste even met ons bellen op 050 305 0023, wij kunnen dit dan direct voor je aan zetten waarna je alleen nog even opnieuw moet inloggen.

Als je in het nieuwsbrieven tabblad bent zie je een overzicht van jouw nieuwsbrieven als je al eerder nieuwsbrieven gemaakt hebt, is dit niet het geval dan is dit overzicht nog leeg. Voordat je nieuwsbrieven kan gaan maken moet je eerst een template aanmaken. Deze template zorgt ervoor dat jouw nieuwsbrieven een uniforme uitstraling krijgen.  Lees hier hoe je een template aanmaakt.

Een andere voorwaarde voor het kunnen versturen van nieuwsbrieven is dat je een groep voor ontvangers hebt aangemaakt. De instructies daarvoor vind je hier.

Als je zowel een template aangemaakt hebt en een gebruikersgroep gemaakt hebt kun je beginnen met het maken van jouw nieuwsbrief. Je begint door op het blauwe plusje te klikken.

Nieuw knop

Als je dit gedaan hebt kom je in het scherm waarin je de nieuwsbrief gaat maken. Dit scherm ziet er zo uit:

Nieuwsbrief maken

Selecteer eerst de template naar keuze en kies daarna de gebruikersgroep. Het is verstandig om hem eerst naar je testgroep te versturen. Zo krijgen klanten jouw nieuwsbrief pas te zien om het moment dat hij af is.  Vul dan titel in, dit wordt tevens het onderwerp van de nieuwsbrief. (ontvangers zien dit)

Als je deze stappen hebt gehad kun je in het tekstvak de nieuwsbrief gaan maken. Zorg dat je niet te veel en te grote afbeeldingen toevoegt omdat hij anders waarschijnlijk in de spambox van jouw ontvangers belandt. Ditzelfde geldt voor links. Gebruik tevens niet te veel opmaak, je kan bij het schrijven van teksten het beste ervoor kiezen om de tekst op te maken door middel van kopteksten en standaard tekst.

Als je veel stukken tekst aanpast qua kleur, grootte lettertype, stijl etc. zul je zien dat de nieuwsbrief uiteindelijk niet goed weergegeven worden. De breedte van de nieuwsbrief is zo groot als het breedste stuk, probeer foto’s en teksten in de nieuwsbrief dus niet breder te maken dan de foto’s die je hebt ingesteld in de template.

Als je klaar bent met het maken van de nieuwsbrief druk je onderaan op ‘opslaan’.

Hierna kom je terug in het nieuwsbrief overzicht. Je kan vanaf hier de nieuwsbrief versturen door op het verzend teken te drukken. Deze ziet er zo uit:

Verzenden Knop