Menu items toevoegen in LUNA

Als je een nieuwe pagina wil aanmaken of een pagina wil aanpassen kan dat door op pagina te klikken onder SEO.

Wanneer je dit hebt gedaan verschijnt het volgende scherm:

Menu-items

Hierin kun je de keuze maken of je een nieuwe pagina wil aanmaken of een pagina wil aanpassen. Klik op het blauwe plusje voor een nieuwe pagina. Je kan ook een pagina onder een andere pagina plaatsen door op het plusje bij de betreffende pagina te klikken.
Hierna verschijnt er een blauwe tekst ‘Voeg een veld toe’

Wanneer je hierop geklikt hebt kan je beginnen met het aanmaken van de nieuwe pagina. Dit scherm ziet er zo uit:

Pagina instellingen

Pagina naam

Vul onder ‘Pagina naam’ de naam van de nieuwe pagina in. Deze bepaalt de URL van jouw nieuwe pagina. Zorg dat de URL logisch is. Gebruik hiervoor dus bijvoorbeeld de productnaam of de naam van de dienst die je op de pagina gaat beschrijven. Hierin kunnen geen vreemde tekens gebruikt worden.

(SEO) Titel

SEO titel

De titel van de pagina wordt bovenin het scherm weergegeven op dezelfde manier als in Google. Zo zie je precies hoe de titel eruit komt te zien. Let bij het bedenken van een titel altijd op dat de titel volledig zichtbaar is (niet te lang). Tevens moet de titel de belangrijkste keywords bevatten, hierdoor wordt jouw pagina vindbaar in de zoekmachines.

(SEO) Omschrijving

In het veld ‘Omschrijving’ geef je mogelijke bezoekers meer informatie over de pagina en probeer je ze over te halen om de pagina te bezoeken. Dit is het stukje grijze tekst onder de URL in de SEO tekst. Zorg dat hier een pakkende tekst staat die net als de titel van de pagina niet te lang is. Probeer deze tekst niet te lang te maken zodat deze niet afgekapt wordt. Wanneer er puntjes achter de tekst weergeven worden is deze te lang.

Niet indexeren in google

Als je ‘niet indexeren in google’ aanvinkt stuur je zoekmachines een verzoek om de pagina niet te indexeren waardoor hij niet vindbaar wordt. Zij hoeven dit verzoek niet te volgen. Dit is ook handig voor bijvoorbeeld bedankpagina's.

Niet zichtbaar in het mobiele menu

Door ‘niet zichtbaar in het mobiele menu’ aan te vinken verschijnt de pagina niet in het menu op apparaten waarin de mobiele variant wordt weergegeven. Dit doe je voor pagina's die niet relevant zijn voor de mobiele menu's en ook voor pagina's die je niet wilt weergeven in de menu's zoals bedankpagina's voor formulieren en landingspagina's.

Verbergen

Door de pagina te verbergen verschijnt deze niet in het menu. Dit geldt alleen voor de desktop variant van de website. Hij moet dus apart voor mobiel worden verborgen door ‘niet zichtbaar in het mobiele menu’ aan te vinken. Voorbeelden van pagina’s die je verbergt zijn landingspagina’s en bedankpagina’s.

Verplaatsen

Hiermee kan je de pagina verplaatsen in rankschikking.

Opslaan

Wanneer je de bovenstaande instellingen allemaal juist hebt ingevoerd klik je op ‘opslaan’ Hierna is de pagina opgeslagen en kun je beginnen met het vullen van de pagina.