Hoe plaats je afbeeldingen en video's op je website?

Afbeeldingen toevoegen

Open de teksteditor in www.mijnluna.nl. In de bovenste rij aan de rechterkant staat het afbeelding menu icoon. Nadat hierop geklikt is opent het afbeelding menu. Dit menu opent ook wanneer er dubbel wordt geklikt op een afbeelding die al in de tekst staat.

Afbeelding toevoegen op website

Klik op “Bladeren op de server” om het upload menu te openen. Door links bovenin op de bladeren knop te klikken kunnen 1 of meerdere afbeeldingen op uw computer worden geselecteerd en geüpload. (maximaal 2MB in grootte) Zorg er altijd voor dat de foto’s niet groter zijn dan 100kb. De grootte van de foto’s hebben namelijk grote invloed op de laadtijd van de website.

Blader op server

Wanneer je de afbeeldingen hebt geselecteerd en op openen hebt geklikt moet je eerst nog op verzenden klikken. De nieuwe afbeeldingen verschijnen dan direct in beeld.

Klik nu op de afbeelding die je op de website wil plaatsen. Je krijgt dan het volgende scherm in beeld.

Eigenschappen afbeelding

Hier kun je het formaat van de afbeelding aanpassen, probeer de afbeelding altijd in het werkelijke formaat te plaatsen. Zo zorg je dat de foto niet meer geschaald wordt waardoor je laadtijd beter is. Zorg er verder voor dat het vak alternatieve tekst altijd wordt ingevuld. Dit draagt namelijk bij aan de vindbaarheid van jouw website. Geef hierin aan wat op de foto staat of aan welke dienst deze foto verwant is.

Video's toevoegen

Om een video te plaatsen op de website moet je gebruik maken van een insluitcode. Ook wel een iframe genoemd. Deze vind je door naar de video te gaan via Youtube, op delen te drukken en vervolgens op insluiten te drukken. De insluitcode verschijnt nu in beeld. Dit ziet er zo uit.

Insluiten op youtube

Wanneer je deze insluitcode gekopieerd hebt open je de teksteditor in www.mijnluna.nl. Klik hier (rechts) op de Youtube knop in de teksteditor.

Video toevoegen in Luna

Wanneer je op de "Embed media" knop hebt gedrukt kun je de insluitcode plakken. Klik hierna op ‘Ok’. De video staat nu op jouw website. Als je nu dubbel klikt op de verschenen iframe kun je het formaat wijzigen.