Teksten plaatsen en aanpassen in jouw Afosto shop

Om teksten aan te passen in jouw webshop ga je allereerst naar menu's en selecteer je daar de pagina die je wilt bewerken.

Eenmaal daar zie je het volgende:

Pagina bewerken

Het veld 'inhoud' is waar de tekst staat of komt te staan. Je kunt hier gewoon beginnen met typen. Let erop dat de tekst die je plaatst niet gekopieerd wordt van andere bronnen die al een eigen opmaak hebben. Anders neemt de pagina die opmaak over en site jouw pagina er afwijkend uit.  Je kan bijvoorbeeld ook de opmaak wissen in een word document. Of bij het plakken de toetsencombinatie CTRL + Shift + V gebruiken.

Bij de bouw van een webshop kiezen wij een aantal lettertypes die wij gebruiken voor de kopteksten. Deze kopteksten noemen wij ook wel 'headers' of gewoon koppen. Door gebruik te maken van headers zorg je niet alleen dat je pagina een duidelijke opmaak heeft en er netjes uitziet, maar ook dat je pagina beter wordt gevonden. Zorg er altijd voor dat je pagina begint met een H1 kop (Kop 1) gevolgd door een H2 kop (Kop 2) en daarna een normale paragraaf die niet in koptekst is geschreven. Begin een nieuwe alinea door de een koptekst te plaatsen die het onderwerp en het belangrijkste zoekwoord noemt. Zorg tevens dat je maximaal één H1 kop per pagina gebruikt. Hiermee geef je namelijk het hoofdonderwerp van de pagina aan.

Hoe selecteer je deze koppen?

Klik allereerst op het volgende icoon:

Opmaak kiezen

Klik vervolgens op de gewenste opmaak.

Zie hier een voorbeeld van verschillende koppen, het ligt aan de opmaak van de website hoe dit er uiteindelijk uit komt te zien.

Voorbeeld kopteksten

Dit is hoe je tekst toevoegt en kan aanpassen in Afosto. Kom je er toch nog niet helemaal uit? Laat het ons dan even weten. We helpen je graag.