Domein & DNS

Wat is jouw domein?

Jouw domein is het webadres via welke bezoekers uw site weten te vinden. In ons geval is dat onlinemarketing.triplepro.nl. Een domeinnaam heeft een URL, dit staat voor Uniform Resource Locator. Doordat zowel bezoekers als Google jouw domein leren kennen komen er steeds meer mensen op.

Wat zijn DNS records?

DNS records zijn regels die horen bij jouw domein. Door te zeggen dat iedereen die navigeert naar jouw domeinnaam doorgestuurd moet worden naar een vooraf ingesteld IP-adres (een A-record) komen mensen op jouw website terecht. Ook worden DNS records gebruikt om e-mail in te stellen. Hiervoor gebruiken we MX records.

Wie heeft mijn domein in beheer?

Voor de meeste van onze klanten hebben wij het domein in beheer. Je kunt dit het makkelijkst controleren door naar www.sidn.nl te navigeren en hier jouw domeinnaam in te voeren. Wanneer je hebt gezocht op jouw domeinnaam zie je bij het administratieve contactpersoon een e-mailadres staan. Als dit een @triplepro.nl e-mailadres is, dan hebben wij jouw domein in beheer.

Hoe verhuis ik mijn domein naar TriplePro?

Je kunt jouw domein verhuizen door een verhuistoken op te vragen bij jouw huidige hostingpartij. Wanneer je jouw domein naar ons wil verhuizen kun je de verhuistoken aan ons doorsturen. Wij zorgen dan voor de rest.

Hoe kan ik mijn domein verhuizen naar een andere partij dan TriplePro?

Door ons een e-mail te versturen kun je jouw verhuistoken opvragen.  Wij verstrekken deze dan altijd binnen 14 dagen aan jou.

Hoe laat ik mijn DNS records aanpassen?

Je kunt jouw DNS records aan laten passen door ons een e-mail te versturen met de te wijzigen records. Het is belangrijk dat we precies weten welke records aangepast moeten worden. Wil je weten welke records actief zijn? Vraag ons dan per mail naar een overzicht van de DNS records.