Kassa resetten

Kassa resetten d.m.v. cookies wissen

Als de Afosto kassa niet naar behoren werkt is het verstandig om de kassa even te resetten. Om dit te doen begin je altijd met het wissen van de cookies.  Voordat je de cookies wist moet je altijd alle tabbladen waarin Afosto is geopend sluiten.

De cookies kun je wissen door CTRL + Shift + Delete gelijktijdig in te drukken. Hierna krijg je de opties om de cookies te wissen. Dit ziet er per browser anders uit maar heeft dezelfde opties.
Zorg ervoor dat de tijdsperiode op ‘Alles’ staat en dat ‘Cookies’ aangevinkt staat.

De cookies zijn nu gewist hierna moet je nog wel even de browser sluiten en opnieuw starten. Om de kassa opnieuw in te stellen ga je naar pos2.afosto.com.

Kassa resetten in de kassainstellingen

Soms komt het voor dat de kassa niet goed gesynchroniseerd is. De oorzaak kan zijn dat er een update heeft plaatsgevonden of dat er grote wijzigingen zijn gedaan aan de kassa(instellingen) in de backend. Hiervoor kan het nodig zijn om de kassa te resetten.

De kassa resetten gaat via de instellingen van de kassa.

Instellingen kassa

Na het aandrukken van de 3 puntjes klapt er een keuzemenu open, hier moet gekozen worden voor ‘instellingen’.

Scroll in de instellingen helemaal naar beneden tot je bij Kassa resetten komt en druk deze aan.

Kassa resetten

Na het aandrukken wordt er een melding weergeven of je zeker weet dat je de kassa wilt resetten. Het is belangrijk dat alle wijzigingen zijn opgeslagen alvorens verder te gaan. Klik nu op Reset.

Installeer nu de kassa opnieuw en de kassa is gereset.