Formulieren aanmaken in LUNA

Formulieren aanmaken in LUNA is erg handig. Je kan zo namelijk zorgen dat je de drempel voor een klant verlaagd om informatie aan te vragen, een gesprek aan te vragen of bijvoorbeeld om iets te bestellen.

Per tekstveld kan maximaal één formulier worden toegevoegd. Om een nieuw formulier aan te maken klik je in de teksteditor op Formulier.

Formulier Knop

Wanneer je hierop geklikt hebt kom je in het volgende scherm:

Formulieren Scherm

Maak hierin de keuze of je wil dat het formulier alleen op deze pagina komt of op elke pagina van de website (statisch). Selecteer dus eerst ‘pagina’ of ‘statisch’ rechtsboven en klik daarna op ‘VOEG EEN VELD TOE’ om het eerste veld van het formulier aan te maken.

Daarna beland je in dit scherm:

Keuzescherm Formulier

Bij input heb je keuze uit de volgende mogelijkheden:

Invoervelden Formulier

Als je gekozen hebt wat voor veld het moet worden kun je een ‘label’ invullen, dit is wat voor het invoerveld in het formulier komt te staan, dus wat de vraag is die ingevoerd moet worden bijvoorbeeld "naam".

Kies altijd het juiste soort veld. Gebruik dus bij een naam altijd het veldtype ‘Naam’, bij een telefoonnummer het type ‘telefoonnummer’ etc. Dit is om te voorkomen dat er verkeerde gegevens ingevoerd kunnen worden.

Klik als je een soort veld hebt gekozen en een label hebt meegegeven op validatie bij de velden waarvan je wil dat ze verplicht worden ingevuld. Duid dit voor jouw bezoekers altijd aan met een ‘*’ teken in het label.

Nadat je alle velden hebt aangemaakt druk dan op opslaan.